Luna septembrie este prima luna in care programul Prima Casa s-a materializat prin tranzactii in piata rezidentiala din Bucuresti. Cele mai cautate apartamente au fost cele care se incadrau in plafomul maxim impus de stat, anunta compania de consultanta imobiliara Colliers International.
Cu toate acestea, apartamentele de 3 camere au suferit si ele o apreciere indirecta, gasindu-se la un moment dat foarte aproape de pretul celor de 2 camere, se arata in comunicatul Colliers.

Aprecierea medie de pret fata de perioada premergatoare acestui program este de 15% pentru garsoniere si apartamente de 2 camere, in timp ce pentru apartamentele de 3 camere, cresterea a fost de 5 pana la 10%. Astfel, fata de luna precedenta, preturile au oscilat cu marje intre +5% si -2%.

Daca aparitia programului "Prima Casa" nu a dus la modificari consistente in preturile locuintelor oferite de dezvoltatori in Capitala, in ceea ce priveste locuintele vechi, indicele BREI V arata ca pretul acestora a inregistrat o usoara crestere in intervalul martie - septembrie.

Cea mai mare scadere au inregistrat-o in septembrie preturile apartamentelor din sectorul 6. Aici, pretul/metrul patrat (mp) a scazut cu 2 procente in septembrie, pana la 949 euro/mp. Comparativ cu luna aprilie, preturile din sectorul 6 sunt neschimbate, in schimb, cele din sectorul 3 au inregistrat cea mai mare scadere din toate sectoarele (19%), ajungand in septembrie la 1.105 euro/mp.

Cea mai mare crestere din luna septembrie a fost inregistrata in sectorul 2 (+4%), iar in ultime sase luni, cel mai mult s-au majorat preutrile din sectorul 4 (+7%), se mai arata in comunicat.

In septembrie cele mai scumpe locuinte au fost in sectorul 1 cu 1.612 euro/mp, in timp ce cel mai scazut pret/mp a fost in sectorul 6 al Capitalei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.