Potrivit analistilor, din cele 10.000 de agentii imobiliare doar ceva mai mult de 3.000 vor mai activa dupa ce piata imobiliara isi va reveni.
Scaderea numarului de tranzactii imobiliare va face ca doar agentii care ofera servicii complete sa reziste. Cu alte cuvinte, explica Money.ro, vor supravietui doar cei capabili sa ofere si servicii de consultanta, nu doar sa intermedieze vizite la apartamentele scoase la vanzare.

"O treime din agentii probabil ca au murit deja. Nu trebuie sa ne luam dupa datele de la Registrul Comertului, pentru ca oamenii ingheata activitatea in asteptarea unor vremuri mai bune. Inainte de criza erau in jur de 10.000 de agentii, din care 2.000 in Bucuresti. Cu siguranta ca se va mai reduce numarul acestora. Vor fi afectate mai ales agentiile mici, care nu au avut bugete care sa le permita depasirea crizei. Nu au putut sa reziste. S-ar putea ca sfarsitul crizei sa ne gaseasca cu un numar al agentiilor imobiliare la nivel de o treime din totalul inregistrat inainte de inceperea crizei. In Bucuresti cred ca vor ramane cam 40% din agentiile imobiliare", spune expertul imobiliar Ion Radu Zilisteanu, citat de Money.ro.

Cifra avansata de Ion Radu Zilisteanu este apropiata si de cea pe care mizeaza fostul presedinte al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, Ruxandra Cleciu. "Dupa parerea mea, din cele 10.000 de agentii, sunt doar 5.000 de agentii in adevaratul sens al cuvantului, restul fiind afaceri de familie. Din cele 5.000 vor ramane 60%”, spune aceasta. Ruxandra Cleciu mai afirma ca situatia este dificila pentru cei din provincie. “In Bucuresti au inceput sa se miste lucrurile, se incheie tranzactii, dar in provincie e dezastru", spune Cleciu.

Mai multe cititi aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.