Primaria Capitalei a inceput, luni dimineata, in parcul Cismigiu, lucrari de demolare a constructiilor din zona Debarcader care nu au autorizatie de constructie, a anuntat municipalitatea.
Terasele cu pricina sunt cele din Zona Debarcader, si au fost construite pe o suprafata de 1.000 mp de catre SC Ocasion 2002 Impex SRL, fara avizul Directiei Monumentelor Istorice si Arheologie din Ministerul Culturii si Cultelor, al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti si al Primariei Municipiului Bucuresti. Lucrarile au adus atingere patrimoniului national cultural, precizeaza reprezentantii municipalitatii, potrivit NewsIn.

Constructiile ilegale de la Debarcader a caror demolare a inceput luni (n.r. 13 iulie 2009) sunt:

  • ponton din beton placat cu gresie (cca 260 mp) si pontoon din lemn (cca 50mp);
  • pergola din lemn sustinuta pe stalpi metalici, edificata pe pontoon (cca 260 mp);
  • bar si birou din lemn (cca 50 mp);
  • 3 pergole din lemn (60 mp);
  • terasa cu dale (cca 240 mp);
  • Imprejmuire gard metalic terasa (48 mp);
  • Terasa acoperita cu pietris (cca 80 mp);
  • Alte trei constructii din lem (toaleta, bar si restaurant care impreuna au cca 120 mp).

"Decizia judecatorilor Tribunalului Bucuresti ne-a permis sa punem in aplicare dispozitia de desfiintare emisa in urma cu un an. Putem recupera astfel aproape 1.000 mp de teren. Dupa ce vor fi curatate urmele constructiilor amplasate ilegal pe aceasta suprafata, terenul va fi reamenajat in functie de specificul zonei. Parcul Cismigiu este monument istoric, iar eu voi veghea personal sa ramana asa, ca destinatia acestui spatiu verde sa nu fie schimbata", a declarat primarul general Sorin Oprescu, potrivit Ziua.ro.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a emis dispozitia nr. 1374/29.09.2008, in vederea desfiintarii constructiilor pe cale administrativa. Edilul a fost dat in judecata pe data de 4 iunie 2009, insa instanta a respins actiunea ca inadmisibila.

Anul trecut, edilii Capitalei au demolat mai multe terase din parcul Herastrau, intre care si cunoscuta "La Fitze". Au disparut, astfel, terasele care nu aveau niciun fel de autorizatie, edilii precizand ca nu mai pot desfiinta si alte constructii de acest fel din cauza ca respectivele au acte in regula de cumparare a terenului si autorizatii de constructie de la Primaria sectorului 1. Dupa Herastrau, a urmat demolarea unor terase din Parcul Tineretului, majoritatea fiind constructii care functionau doar vara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.