Foster + Partners, una dintre cele mai importante companii de arhitectura din lume, si-a prezentat recent proiectul pentru o scoala din Sierra Leone. Acest proiect unic, realizat impreuna cu Article 25, Save the Children si Buro Happold, a fost rezultatul unei stranse colaborari cu comunitatea locala, in vederea realizarii unor cladiri flexibile, cu sali de clasa de mari dimensiuni, prevazute cu sisteme de ventilatie si iluminare naturale.
Sistemul modular al proiectului face din pardoseala, pereti si acoperis elemente flexibile, ce pot fi asamblate si reconfigurate cu usurinta, cu scopul de a satisface diversele nevoi ale comunitatii din Sierra Leone.

Constrangerile climatice si economice au produs ceva apropiat de un nou vernacular, o “arhitectura fara arhitecti”. La nivel vizual acest proiect se aseamana cu scolile existente, insa, din punctul de vedere al functionalitatii este ceva cu totul nou. Profesorii au prilejul de a-si desfasura activitatea in sali de clasa iluminate si ventilate natural, acestea asigurand totodata un grad mai ridicat de securitate si supraveghere.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.