Business 2 Iunie 2009 16:36
Ideea de business propriu i-a venit lui Alexandru Gavriliu destul de devreme, inainte sa urmeze cursurile Facultatii de Drept. Pe parcursul studentiei a fost fotograf, iar in prezent are o firma de consultanta imobiliara, care a inregistrat anul trecut afaceri de 100.000 euro.
Primii pasi in imobiliare

O legatura intre studiile sale si afacerea pe care o conduce in momentul de fata nu exista propriu-zis, insa dreptul ca stiinta sau profesie are apliacabilitate in orice domeniu economic sau chiar in viata de zi cu zi, considera el.

"Daca ne gandim ca in zona de imobiliare termeni ca drepturi de proprietate, contracte, vanzare, cumparare etc. sunt la ordinea zilei, atunci putem afirma ca legatura dintre drept si imobiliare este una stransa", a declarat Gavriliu.

Mai multe detalii despre primi pasi in piata imobiliara ai lui Gavriliu, gasiti aici.


Criza si efectele asupra firmei sale

Ce se va intampla acum cu afacerea lui Gavriliu, data fiind situatia economica actuala, care a afectat puternic domeniul imobiliar?

Business-ul sau a fost afectat la inceputul crizei, deoarece, spune el, majoritatea cosultantilor companiei Gavriliu Imobiliare erau axati pe domeniul vanzarilor rezidentiale din zona de nord a Capitalei, segment grav afectat de contextul economic, din cauza lipsei lichiditatilor, dar si a posibilitatilor de creditare.

Mai multe informatii despre efectele crizei asupra Gavriliu Imobiliare, gasiti aici.


Cele mai bune lectii de business se invata din propriile greseli

Un prim sfat pe care Gavriliu l-ar da tinerilor care vor sa se lanseze in afaceri ar fi sa inceapa un business atunci cand se simt pregatiti si cand sunt hotarati si determinati sa faca ce si-au propus.

"Pentru un tanar antreprenor entuziast criza este doar un detaliu ce poate trece neobservat. Actiunea, desfasurarea activitatii, greselile din care se invata sau chiar esecurile sunt fapte de viata si business, care ii vor propulsa mai departe spre succes. In opinia mea, elementul decisiv pentru succesul unei afaceri sta in alegerea domeniului in stransa legatura cu talentele si pasiunile celui care o porneste", afirma fondatorul Gavriliu Imobiliare.

Mai multe detalii despre sfaturile lui Alexandru Gavriliu, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.