Business 1 Iunie 2009 10:48
Secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL) Razvan Murgeanu a declarat, vineri, la Galati, ca primele apartamente ANL vor fi vandute efectiv in aproximativ o luna, dupa ce administratiile locale vor trece aceste locuinte din domeniul public in domeniul privat.
"Legea a fost publicata in Monitorul Oficial, dar e o problema acolo. Nu poti sa vinzi locuinta sub pretul de cost pe care il ai la beneficiarul primar, care este administratia locala. De fapt, ce se face? Se trece din domeniul public in domeniul privat si dupa aceea se poate vinde. Sunt doua etape", a explicat secretarul de stat din MDRL.

Intrebat cand ar putea fi vanduta efectiv primul apartament ANL, Razvan Murgeanu a raspuns: "Cred ca intr-o luna, cam asa ar trebui".

Secretarul de stat din MDRL, Razvan Murgeanu, a semnat, vineri, la Galati, un contract de finantare in valoare de 600.000 de euro de la UE, pentru reabilitarea unei scoli gimnaziale din municipiu. Investitia se va derula pe o perioada de 12 luni.

  • Murgeanu despre "Prima Casa": Bancile nu trebuie sa se gandeasca la profituri uriase
Bancile nu trebuie sa se gandeasca la profituri uriase, in conditiile in care statul le creeaza niste garantii, a declarat, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Razvan Murgeanu, vorbind despre programul "Prima Casa".

"Fiecare banca trebuie sa fie constienta ca in momentul in care statul creeaza niste garantii - ca asta e o garantie a statului - sa faca bine sa ajunga in situatia in care sa nu se gandeasca la niste profituri uriase", a afirmat Razvan Murgeanu.

Secretarul de stat a subliniat ca, in primul rand, institutiile bancare trebuie sa se alinieze politicii Guvernului. In al doilea rand, ele trebuie sa actioneze si in folosul comunitatii care le alimenteaza afacerile, nu numai "sa-si traga bani".

"Daca vrei sa fii banca in Romania, trebuie sa te aliniezi la politica Guvernului. Altfel, sa avem pardon. Nu vii aici numai sa-ti tragi bani. Trebuie sa faci ceva si in folosul comunitatii", a declarat Murgeanu.

Secretarul de stat din MDRL, Razvan Murgeanu, a semnat, vineri, la Galati, un contract de finantare in valoare de 600.000 de euro de la UE, pentru reabilitarea unei scoli gimnaziale din municipiu. Investitia se va derula pe o perioada de 12 luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.