Business 18 Mai 2009 17:10
Pavilionul pentru rugaciune si meditatie recent construit in cadrul centrului de chirurgie cardiovasculara din Sudan trebuia sa rezolve problema diversitatii religioase a regiunii. Iata proiectul elaborat de cei de la Studio Tam Associate si conceptele lor cheie.
Pavilion pentru rugaciune

Pavilionul pentru rugaciune si meditatie face parte integranta din nou infiintatul centru de chirurgie cardiovasculara din Sudan, construit de organizatia umanitara Emergency NGO. Nominalizat pentru Premiul Detail 2009, acest Pavilion, creat de arhitectii de la Studio Tam Associate este cunoscut pentru exteriorul platonic si spatiul interior teatral.


Diversitate religioasa

Republica Sudan este o tara care in ultimii 20 de ani a fost puternic marcata de numeroase razboaie interetnice si inter-religioase. Grupul etnic arab constituie 39% din populatie iar africanii sunt prezenti in proportie de 61%; in ceea ce priveste grupurile religioase, 70% sunt musulmani iar 30% sunt crestini sau apartin diferitelor culturi religioase.

Mai multe detalii despre diversitatea religioasa din Republica Sudan, gasiti aici.


Sacralizare

Exteriorul cuprinde un mare bazin de apa, o imagine cu o puternica simbolistica in aceasta zona susbsahariana. Bazinul creeaza separarea spirituala dintre macrocosmosul extern al spitalului/lumii si microcosmosul intern al cladirii alcatuite din doua cuburi albe nealiniate, ce sunt legate intre ele prin intermediul unui covor semi-transparent de frunze de palmier.

Mai multe detalii despre pavilionul pentru rugaciune, gasiti aici.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.