Business 12 Mai 2009 12:38
Premiul Mies van der Rohe 2009, una dintre cele mai importante si prestigioase distinctii pentru arhitectura contemporana europeana, a fost acordat arhitectilor de la Snohetta, pentru cladirea Operei din Oslo. Va invitam sa parcurgeti o serie de imagini spectaculoase cu aceasta cladire.
Premiul Mies van der Rohe

Comisia Europeana impreuna cu Fundatia Mies van der Rohe au anuntat castigatorul Premiului Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporana - Premiul Mies van der Rohe 2009, si anume cladirea Operei Nationale din Oslo, Norvegia, datorata arhitectilor de la Snøhetta.

Mai multe detalii despre premiu, gasiti aici.


Obiectivele premiului

Principalele obiective ale Premiului Mies van der Rohe sunt recunoasterea si aprecierea excelentei din domeniul arhitecturii, precum si evidentierea importantei contributii a profesionistilor europeni la dezvoltarea de noi concepte si tehnologii arhitecturale.

Mai multe informatii despre obiectivele priemiului Mie van der Roke, gasiti aici.


Cladirea Operei din Oslo, cel mai bun proiect arhitectural al Europei


Opera din Oslo

Cladirea Operei din Oslo, semnata de arhitectii de la Snohetta, celebrii pentru noua Biblioteca din Alexandria (2002), constituie cel mai mare centru cultural din Norvegia.

La nivel conceptual, cladirea este o combinatie de doua elemente: "Zidul val" si "Covorul", iar in cele ce urmeaza vom explica fiecare concept in parte.


Zidul val

Opera si baletul sunt fome artistice relativ noi pentru Norvegia. Acestea se dezvolta intr-un cadru international.

Peninsula Bjørvika face parte din orasul-port, ce constituie locul istoric de intalnire cu restul lumii. Linia separatoare dintre pamant si apa constituie un prag atat real cat si simbolic.

Mai multe detalii despre linia separatoare dintre pamant si apa privite arhitectural, gasiti aici.

Nu ratati Galeria Foto a proiectului Operei din Oslo. Le gasiti aici.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.