Business 4 Mai 2009 18:19
Impact Developer&Contractor (IMP) estimeaza ca va obtine un profit brut de 4,1 milioane lei (0,97 milioane euro), in scadere cu 60% fata de cel de anul trecut, iar actionarii au decis majorarea cotei de piata din Bucuresti cu 1,5% potrivit unei raportari remise Bursei de Valori Bucuresti.
In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor a dezvoltatorului imobiliar s-a decis valorificarea nivelului ridicat de fragmentare al pietei si consolidarea pozitiei companiei prin adoptarea unei strategii de dezvoltare bazata pe cresterea cotei de piata la nivelul Bucurestiului de la 9,5%, cat este in prezent, pana la 11% la finalul lui 2009.

“Piata imobiliara este foarte fragmentata in acest moment. La nivelul Bucurestiului cele mai mari cote de piata sunt de aproximativ 7-8%, dupa indicatorul de unitati predate per dezvoltator, raportat la total unitati predate la nivelul capitalei. Avand in vedere ca nivelul competitivitatii s-a redus in ultima perioada, este cel mai bun moment sa tintim cresterea cotei de piata, in special prin oferirea de solutii flexibile de locuire care sau dovedit foarte atractive in primele patru luni ale anului. Politica de crestere a cotei de piata se va duce chiar cu pretul amanarii profiturilor pana in momentul relansarii creditelor. Anul 2009 nu este un an care sa poata asigura niveluri foarte mari ale profitului, de aceea am ales solutia castigatoare pe termen lung”, a declarat Carmen Sandulescu, Chief Financial Officer Impact.

In contextul strategiei pe 2009, actionarii au decis in majoritate reinvestirea profitului de 10,08 mil lei obtinut in 2008 pentru a asigura resursele necesare pentru sustinerea noilor solutii de locuire, cum ar fi call-buy, find- L, plata in transe, plata in etape.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.