Chiar daca pare incredibil, in anumite state americane precum Massachusetts, Michigan sau Ohio, o serie de case de dimensiuni generoase sunt scoase la vanzare la pretul de doar un dolar. Cu siguranta va intrebati cum este posibil sa existe asemenea preturi pe piata imobiliara si ce anume sta la baza acestei tendinte ce pare sa ia tot mai mare amploare.
Iata care sunt cauzele majore pentru acest fenomen:

1. Una dintre situatiile in care o casa poate costa un singur dolar american este cea in care constructia trebuie mutata de pe terenul initial. O serie de case istorice, majoritatea datand de la sfarsitul secolului al XIX-lea ar trebui demolate, fie ca sunt situate pe terenuri pe care urmeaza sa se construiasca autostrazi, fie proprietarii au decis sa le inlocuiasca cu unele noi. Cu scopul de a pastra aceste cladiri cu valoare istorica si de a scuti proprietarii de cheltuielile de demolare, ele sunt vandute chiar si pentru un singur dolar. Majoritatea dintre ele se afla intr-o stare buna iar relocarea acestora, in functie de distanta si dimensiuni, presupune in general costuri ce variaza intre 10.000 si 25.000 de mii de dolari. Constructiile pot fi mutate fara sa existe riscuri de avariere a structurii, existand numeroase firme specializate. Desigur, mutarea cladirilor in general se limiteaza la cele cu structura din lemn, casele de caramida ridicand o serie de probleme.

De exemplu, in orasul Norfolk, Massachusetts, exista anumite prevederi legislative ce constau in amanarea demolarilor. In situatia in care comisia monumentelor considera ca o anumita constructie este inzestrata cu o valoare istorica, aceasta poate impune proprietarilor amanarea demolarii cu cel putin 6 luni. In acest timp, consiliul local impreuna cu comisia de monumente sunt obligate sa atraga atentia unor posibili cumparatori ce ar fi interesati de mutarea cladirii pe un nou teren, sau macar de extragerea unor detalii istorice, precum elemente decorative sau pardoseli, pentru a fi reutilizate in alte locuinte.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.