Incepand cu data de 15 aprilie 2009, Cabinetul de Desene si Gravuri al Muzeului National de Arta al Romaniei prezinta expozitia temporara Ion Mincu. Desene si proiecte de arhitectura, deschisa publicului pana la finele lunii octombrie in cadrul Galeriei de Arta Romaneasca Moderna, in salile dedicate expunerii de arte grafice.

Expozitia Ion Mincu. Desene si proiecte de arhitectura este o premiera absoluta, intrucat treizeci si cinci de proiecte si desene, la care se adauga trei carnete de schite ale marelui arhitect, sunt expuse pentru prima data intr-un muzeu. Lucrarile fac parte dintr-o noua colectie dedicata desenelor de arhitectura din cadrul Cabinetului de Desene si Gravuri, intiata in anul 2005. Toate schitele si proiectele lui Ion Mincu provin din fondul Muzeului Al. Saint-Georges.

Ion Mincu (1852-1912) este creatorul stilului neoromanesc in arhitectura. Sursele sale de inspiratie au fost arhitectura bisericeasca bizantina, arhitectura vechilor conace boieresti si a caselor taranesti, precum si pitorescul mahalalelor bucurestene, care pastrau elemente cu influente orientale.

Organizatoarea expozitiei este Elena Olariu, specialist al Muzeului National de Arta al Romaniei.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.