George Wimpey, unul dintre cei mai importanti constructori ai Marii Britanii, printr-o colaborare cu biroul de arhitectura Rogers Stirk Harbour + Partners (fosta Richard Rogers Partnership), si-a propus sa ne livreze locuintele viitorului.

Noile case se caracterizeaza prin forme extrem de inovatoare, distingandu-se de locuintele traditionale. Cele 145 de constructii realizate in orasul Milton Keynes, au la baza materiale durabile si prezinta o serie de caracteristici inedite, printre carePalaria Eco” - un dispozitiv situat pe acoperis ce permite reutilizarea aerului cald pentru optimizarea consumului de energie si incalzirea solara a apei -, precum si planuri de exceptie cu scopul de a profita la maximum de spatiu si lumina.

Toate casele au fost proiectate in asa fel incat sa respecte proiectele guvernamentale de dezvoltare durabila. Astfel, cladirile sunt prevazute cu un grad ridicat de izolare si un sistem controlat de ventilatie cu scopul de a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Pentru o arhitectura ecologica

Schimbarile climatice reprezinta o prioritate pentru omenire iar dezvoltatorii imobiliari ar trebui sa joace un rol important in combaterea procesului de distrugere a mediului inconjurator, prin promovarea constructiilor ecologice.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.