In contradictie cu criza financiara, anul acesta va fi finalizat cel mai mare numar de locuinte din istoria recenta a Bucurestiului, aproximativ 5.000 de unitati fiind asteptate pe piata, se arata in cel mai recent studiul al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL), in colaborare cu polonezii de la REAS.

Cu toate acestea, stocul de unitati locative ramane mult mai mic fata de alte orase ale Europei, reflectand starea actuala a pietei rezidentiale si potentialul sau de dezvoltare.

Dupa ce in ultimii ani, cele mai bine vandute au fost apartamentele de lux, cu trei sau patru dormitoare, care au atras atentia investitorilor oportunisti, acum dezvoltatorii isi indreapta atentia catre locuintele cu suprafete mici, adresate clasei medii.

„In ciuda ofertelor lansate, cererea de locuinte a scazut, fiind cauzata de limitarea creditelor impotecare. Se estimeaza ca piata isi va reveni odata cu relaxarea creditelor ipotecare, insa nu sunt asteptate mari cresteri ale cererii in 2009”, se mai arata in raport.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.