Reconfigurarea unei cladiri invechite, fara o deosebita valoare arhitecturala, poate fi realizata in moduri cu totul exceptionale. Asa este si proiectul de fata, ce a pornit de la transformarea unei foste laptarii intr-o casa cu 5 dormitoare si o piscina.

Casa laptarie

Proiectul consta in transformarea unei foste laptarii intr-o casa cu cinci dormitoare si o mica piscina. Constructia este amplasata pe un teren de 350 de hectare, in Somerset, Anglia. Arhitectii au reconfigurat constructia existenta, prin eliminarea surei anexe si prin extinderea printr-un nou corp ce a permis realizarea a cinci dormitoare, trei bai, spatii de circulatie mai generoase si proportii mai placute ale incaperilor.

Loc de refugiu

Ideile initiale s-au modificat de-a lungul procesului de proiectare; ceea ce trebuia initial sa fie o locuinta de inchiriat a devenit un loc de refugiu pentru proprietar. Arhitectii si-au propus o interventie discreta pentru ca aceasta sa para ca o extindere naturala a structurii existente. Proiectul trebuia sa para "neelaborat".

Mai multe detalii despre casa 'laptarie' ca loc de refugiu, gasiti aici.

Atmosfera misterioasa

Alternanta dintre panourile de lemn de stejar si cele de sticla creeaza o lumina filtrata plina de mister. Efectul de dematerializare obtinut prin refractie si reflectare creeaza o atmosfera subacvatica.
Mai multe informatii despre obtinearea unei atmosfere misterioase in casa 'laptarie', gasiti aici.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.