Proiectul prezentat in acest articol porneste de la conceptul structurilor arborescente – structuri asemanatoare ramificatiilor unui arbore – obtinandu-se astfel o configuratie unica a spatiilor interioare si o relatie desavarsita cu natura.

Arhitectii de la Steven Holl Architects sunt autorii proiectului unui nou ansamblu arhitectural, ce va cuprinde un hotel, un centru de spa si o galerie de vinuri. Proiectul a fost comandat de compania Loisium SAS si va fi materializat pe un sit de langa localitatea Colmar, din regiunea Alsacia a Frantei.

Localizat la marginea unei paduri si avand privelisti asupra unor podgorii catre partea de est si sud, acest hotel, spa si centru de vinuri va cuprinde aproximativ 100 de incaperi. Stanca de nuante rosiatice, de la fosta cariera de piatra din zona, asigura un fundal unic pentru constructie, in timp ce un drum antic strapunge situl, acesta provenind de la manastirea Marbach, ce facea odata parte din ruta de pelerinaj catre Santiago de Compostela.

Conceptul de structuri arborescente – morfologie asemanatoare crengilor unui copac – ofera cladirii ordine si un spatiu interior unic, in acelasi timp integrand constructia perfect in mediul inconjurator.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.