Segmentul terenurilor extravilane se confrunta cu lipsa de investitori, chiar daca preturile au scazut substantial.

In 2008, o moda era cumpararea de terenuri extravilane la preturi foarte convenabile si transformarea lor in terenuri intravilane, rezultand astfel loturi de teren care erau apoi vandute cu profituri substantiale. In prezent, speculatorii au renuntat la aceasta modalitate de a face bani deoarece nu mai sunt clienti, iar cei care vor sa cumpere terenuri extravilane pentru a dezvolta diverse activitati agricole asteapta ieftiniri mai mari. „Cumparatorii de terenuri extravilane au disparut. Acest segment de piata este blocat, ca de altfel si cel al apartamentelor, fie noi sau vechi, ca si cel al terenurilor intravilane. Pana anul trecut se vindeau terenurile extravilane.

Am avut investitori din Italia, Spania, Grecia. Acestia au cumparat terenuri pentru a face ferme cu bani europeni.

Am avut pana si un potential cumparator din Coreea de Sud. Cu acesta nu am apucat sa incheiem tranzactia. A venit criza, s-a speriat si nu a mai cumparat“, ne-a spus Ioan Ududec, directorul agentiei imobiliare Elion din Constanta. Despre evolutia preturilor nu se poate vorbi deoarece nu se incheie tranzactii, astfel ca nu exista un pret de referinta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.