Ansamblurile rezidentiale care vor fi lansate in urmatorii ani vor avea cel mult 200 de unitati locative.

Specialistii spun ca in urmatorii ani nu vor mai aparea ansambluri rezidentiale de mii de locuinte, asa cum s-a intamplat in ultimii ani. Se va merge pe investitii mici, care nu necesita un efort financiar mare si a caror construire sa nu depinda de stadiul vanzarilor. Se asteapta ca in anul 2009 sa se anunte cateva astfel de investitii, insa probabil dupa ce piata creditarii va da semne de revigorare. In ceea ce priveste preturile, se asteapta ca acestea sa nu mai ajunga la nivelurile atinse in 2007-2008.

Dezvoltatorii nu vor mai miza pe locuintele vandute in stadiul de proiect.

„Proiecte noi vor fi putine si nu vor mai fi anuntate ca pana acum. Dezvoltatorii vor finaliza proiectele si abia apoi le vor scoate la vanzare, nu vor mai vinde din stadiul de proiect”, spune Ionut Bordei, seful Departamentului Rezidential al CB Richard Ellis-Eurisko. Astfel, dezvoltatorii care mizau pe construirea de blocuri din avansul de la clienti nu vor mai avea succes.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.