Discounturile si bonusurile propuse de dezvoltatori nu sunt suficiente pentru reinceperea tranzactiilor. Reducerea semnificativa a preturilor locuintelor in perioada urmatoare nu va determina revenirea pietei rezidentiale din Romania.

Singura modalitate prin care tranzactiile de pe segmentul rezidential vor reintra pe o panta ascendenta este deblocarea accesului la creditare pentru persoanele fizice, sunt de parere analistii companiei de consultanta imobiliara poloneza REAS.

“Pentru viitorul apropiat totul va depinde de sistemul bancar. Problema financiara este prima ce trebuie rezolvata de banci, guvern si jucatorii de pe piata.

Daca nu vor fi cumparatori, chiar si scaderea semnificativa a preturilor in urmatoarele luni nu va schimba situatia de pe piata”, a declarat Nicusor Dinu, reprezentantul agentiei REAS din Romania.

Planuri blocate

Singura speranta pe termen lung in revenirea pietei consta in cererea potentiala mare de pe acest segment. Insa, potrivit analistilor REAS, vremea in care banii se faceau usor pe piata romaneasca de real estate a trecut.

“Pana la jumatatea anului 2008, cand se vorbea despre Romania cele mai intalnite subiecte erau proiecte imobiliare noi si tranzactii spectaculoase”, se arata intr-o analiza a companiei.

Acum situatia s-a schimbat radical. O parte dintre dezvoltatori s-au panicat pentru ca nu mai au vanzari, iar planurile pentru 2009 au fost blocate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.