Country managerul sucursalei locale a grupului spaniol Grupo Lar este printre putinii jucatori pe a caror agenda figureaza cuvantul „modestie” cand vine vorba de imobiliare. Spune ca secretul succesului consta in a-ti pastra capul si a minimaliza riscul, fara a te arunca in „proiecte faraonice”. O vreme ploioasa, neobisnuit de calda pentru sfarsitul lui decembrie. In prima sa zi oficiala de vacanta, Ionut Dogaru acorda un ultim interviu pe 2008.

La o prima vedere, nimic nu-l deosebeste pe Dogaru de restul jucatorilor din real estate-ul autohton. Poate doar tinuta ceva mai degajata - aceasta este insa perfect explicabila pentru cineva care se pregateste sa plece in concediu.

Diferenta de atitudine fata de piata imobiliara in special si de business in general devine insa vizibila odata ce incepe sa raspunda la intrebari.

Pune inceputul drumului sau in imobiliare pe seama unei „sanse” – aceea de a fi fost angajat, inca din ultimul an de facultate, in cadrul unei companii franceze de constructii, Baeygoues.

Dogaru isi aminteste ca prima sa functie a fost cea de responsabil de achizitii in cadrul primului proiect la care a lucrat, World Trade Center, pe un salariu de 300 de dolari. „Era totul nou. A fost o scoala extraordinara”, spune, mai bine de 15 ani mai tarziu, directorul sucursalei locale a developerului spaniol.

EMCT, cotitura spre imobiliare

Dupa un an petrecut la studii in Franta, s-a intors in cadrul aceleiasi companii franceze, de data aceasta pe functia de director tehnic in cadrul World Trade Center. A ramas aici trei ani, dupa care s-a angajat ca responsabil de logistica la Whirlpool, timp de patru ani.

A urmat apoi pasul decisiv catre imobiliare. Unul dintre fostii colegi de la Baeygoues, de origine franceza, pusese bazele unei alte afaceri, EMCT.

Acesta i-a oferit, lui si unui alt fost coleg de business, sansa de a deveni parteneri in cadrul noii companii. O alta „sansa” pe care Dogaru a acceptat-o. „Aceasta a fost de fapt adevarata scoala, primul pas real spre dezvoltari imobiliare”, spune Dogaru.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.