La Baia Mare, un metru patrat de apartament situat in noile ansambluri rezidentiale costa 700 de euro. Confruntati cu o scadere fara precedent a volumului de tranzactii, dezvoltatorii adopta masuri care variaza de la termene de plata flexibile pana la reduceri de pret.

1.100–1.300 de euro, plus TVA. Acesta a fost pretul de pornire la ansamblurile din Baia Mare, la care acum metrul patrat construit costa intre 700 si 800 de euro fara TVA.

„Au existat anumiti dezvoltatori, mai realisti, care din capul locului au oferit spre vanzare apartamente la acest pret. Cei care au redus semnificativ pretul au pornit de la 1.100-1.300 de euro pe metru patrat.

Din pacate, numarul tranzactiilor nu a fost influentat semnificativ de aceste reduceri. Lipsa de lichiditati tine inca in stand-by piata imobiliara.

Toata lumea spera ca, odata cu venirea noului an, Banca Nationala sa-si revizuiasca politica vizavi de aplicarea normelor privind acordarea creditelor ipotecar-imobiliare”, afirma Virginia Herta, manager al agentiei imobiliare baimarene GMG Imo.

Printre ansamblurile la care dezvoltatorii au redus preturile in ultima vreme se numara Toamnei Residence, Marasesti Residence, Millenium Park si Ansamblu Rezidential Republicii.

Scaderi in zonele limitrofe Clujului

Preturile locuintelor noi situate in imediata apropiere a Clujului au suferit modificari importante in sens negativ. Asta a scazut media costurilor, chiar daca ansamblurile rezidentiale din interiorul orasului nu au fost inca afectate de valul ieftinirilor. „Preturile s-au mentinut pe segmentul nou din interiorul orasului, in mare parte, la aceleasi niveluri.

Scaderi mai accentuate s-au inregistrat in zonele limitrofe Clujului, unde numarul dezvoltarilor imobiliare este insemnat. Numarul tranzactiilor pe ambele segmente, vechi si nou, a scazut destul de mult in ultima perioada. Cu toate acestea, piata are in continuare potential.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.