Criza si pe piata office a Bucurestiului. Doua din cele mai inalte cladiri anuntate raman la stadiul de proiect. Zgarie norii ce urmau sa acopere cerul Capitalei si au facut obiectul a zeci de dispute intre ONG-uri si dezvoltatori au fost pusi pe hold.

Criza financiara a reusit intr-un an ce le-a fost imposibil sa realizeze, in ultimii patru, contestatarilor vehementi ai celor mai inalte cladiri de birouri anuntate in Bucuresti.

Schimbarea deciziei de ridicare a acestora. Rand pe rand, developerii imobiliari au anuntat ca se vor limita la terminarea imobilelor incepute deja.

Dupa ce in urma cu numai cateva luni George Copos, miliardarul de la Rapid, spunea ca vrea sa se implice activ in dezvoltarea de proiecte imobiliare, la scurt timp, acesta surprindea opinia publica cu un anunt diametral opus. Investitia de 80 de milioane de euro in proiectul Ana Tower a fost suspendata.

Turnul urma sa aiba 27 de etaje si era destinat spatiilor de birouri. In continuare, Copos vrea sa investeasca in segmentul de aparthoteluri. In acest sens, omul de afaceri bucurestean vizeaza Capitala, unde va construi 70 de unitati de cazare si Litoralul, unde mai detine hotelurile Europa, clasificat la patru stele si Astoria, de trei stele.

Cel mai inalt turn a fost amanat

Criza globala a prins pe picior gresit si divizia imobiliara a grupului Cefin, cunoscut pe piata pentru dezvoltarea parcului logistic cu acelasi nume de pe Autostrada Bucuresti- Pitesti.

Compania a amanat demararea lucrarilor in cadrul celui mai important proiect pregatit pentru Romania, turnul de birouri de pe Barbu Vacarescu. Cladirea de 34 de etaje, ce necesita investitii de 200 de milioane de euro, urma sa fie cea mai inalta din Bucuresti.

“Strategia pe termen scurt a grupului vizeaza terminarea imobilelor aflate deja in constructie si amanarea celorlalte proiecte din portofoliu”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin. Reluarea proiectelor puse pe hold depinde doar de momentul in care piata imobiliara isi va reveni.

Sky Tower ferit de efectele crizei

Pana atunci, cel mai inalt imobil de birouri anuntat pentru livrare in urmatorii doi ani va fi Sky Tower, care, in pofida crizei imobiliare, nu si-a amanat termenul de finalizare stabilit pentru sfarsitul anului viitor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.