Segmentul office si spatiile comerciale stradale raman printre cel mai putin riscante investitii imobiliare in 2009, potrivit consultantilor EuroMetropola, care sustin ca nu acelasi lucru se poate spune si despre afacerea cu terenuri.
"Pe tot parcursul anului 2008 segmentul office a fost imun la zvonistica legata de o criza de proportii iminenta, preturile chiriilor ramanand intre aceleasi marje. In 2009 o scadere ar fi posibila numai in situatia in care stocul de birouri s-ar mari considerabil si s-ar putea face o departajare serioasa intre proiectele foarte bune si cele care nu au un raport bun intre pret, locatie si calitatea executiei si facilitatile oferite. Nordul si zonele centrale sunt deocamdata cel mai bine reprezentate la capitolul office clasa A, preturile variind intre 18 si 25 euro/mp/luna, fiind urmate de vest, cu 10-18 euro/mp/luna", afirma consultantii EuroMetropola.

Potrivit lor si spatiile comerciale stradale raman un segment sigur si puternic pentru ca au calitatea de a asigura un venit constant proprietarilor (prin inchiriere). "In astfel de momente investitorii prefera proprietati care generaza cash-flow", explica cei de la EuroMetropola.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.