Ansamblurile rezidentiale din fosta comuna limitrofa Capitalei sunt vandute in proportii ce ating si 90% din totalul de unitati locative. Dezvoltatorii care au demarat proiecte in partea veche a orasului au actionat prudent. Ansamblurile ridicate aici au, cu mici exceptii, cel mult 300 de apartamente.

Voluntariul a devenit oras in 2004 si are doua cartiere: vechea comuna omonima si fostul sat Pipera. Intrarea in partea veche se face, dinspre Bucuresti, prin Soseaua Colentina, pe bulevardul care poarta numele localitatii.

Accesul este relativ facil, dar doar atat timp cat nu te abati de la soseaua principala. Multe dintre strazile din apropierea bulevardului sunt de fapt niste ulite noroioase.

Aproape jumatate dintre artere sunt asfaltate si au canalizare sau se afla in curs de modernizare, conform datelor primariei. Reteaua de apa a fost introdusa insa pe numai 20 de kilometri. In total, in Voluntari exista 124 de kilometri de drum.

Discount de 6% pentru plata integrala

Numarul total de apartamente din ansamblurile rezidentiale situate in partea veche a orasului rareori trece de pragul de 200 de unitati locative. Una dintre exceptii este complexul Terra Residence, cu peste 700 de apartamente distribuite in 250 de garsoniere, 280 de apartamente cu doua camere si 170 de locuinte cu trei camere.

Pretul pe metru patrat, fara TVA, variaza intre 970 si 1.000 de euro. Astfel, o garsoniera costa 62.000 de euro, iar un apartament de trei camere are pretul de 150.000 de euro, TVA inclus. „Ansamblul este conceput ca un minicartier si are prevazute, in afara de functiunea de locuire, diverse servicii de alimentatie publica si comert.

In viitor, in cadrul acestuia se mai urmareste dezvoltarea unui parcaj suprateran cu spalatorie auto inclusa, construirea unui spatiu dedicat copiilor si a unui imobil cu sali de sport si intretinere”, spun reprezentantii Terra Residence. Complexul va contine patru cladiri cu cinci etaje si mansarda, doua blocuri cu opt etaje si unul cu noua niveluri.

Locurile de parcare nu sunt incluse in pret si costa 6.000 de euro cele supraterane si 10.000 de euro cele subterane. Patru blocuri sunt deja finalizate si locuite, un bloc P+8 va fi gata in luna martie 2009, iar celelalte doua in august 2009.

Dezvoltatorul RCC Grup are in diverse faze de realizare trei ansambluri in Voluntari. Este vorba despre Hydra Residence, Athos Residence si Artemis Residence.

Apartamentele se livreaza semifinisate si costa intre 58.000 si 177.000 de euro, TVA inclus. Artemis Residence se afla in prezent in faza de proiect si va contine 261 de apartamente distribuite in trei blocuri cu regim de inaltime S+P+10 etaje.

My Dream este un ansamblu rezidential situat la limita dintre Voluntariul vechi si Pipera, cu un total de 183 de apartamente ce au fost finalizate in decembrie 2008. Mai sunt disponibile spre vanzare apartamente de trei camere, penthouse-uri si duplexuri.

Cele mai ieftine sunt apartamentele de trei camere, cu preturi cuprinse in intervalul 187.024 – 309.040 de euro, la suprafete intre 101 si 126 metri patrati, fara terase.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.