Criza imobiliara i-a determinat pe unii dezvoltatori sa ofere preturi promotionale, iar pe altii sa amane demararea proiectelor pentru la anul. Dezvoltarea rezidentiala din cartier a fost stimulata de aparitia numeroaselor centre comerciale si logistice situate la inceputul Autostrazii Bucuresti-Pitesti.

In Militari vor fi ridicate, conform anunturilor dezvoltatorilor, peste 3.700 de apartamente noi. Ceea ce parea de neconceput in urma cu doar cateva luni, adica apartamente noi la sub 1.000 de euro pe metru patrat, se intampla astazi in cartierul Militari.

Preturile apartamentelor din ansamblul rezidental Primavara-Lujerului, care cuprinde un total de 1.000 de unitati locative dispuse in cinci blocuri cu regim de inaltime P+16, variaza in functie de modalitatea de plata si nivelul finisajelor, intre 963 si 1.269 de euro pe metru patrat. Exista sase variante de plata.

Cel mai mic cost pe metru patrat revine in cazul achizitionarii in variante 95% avans, 5% la receptie a unei locuinte nefinisate (de la usa exterioara, tamplarie exterioara, compartimentari interioare, coloane instalatii pana la obiectele sanitare, termice electrice. In acest caz, cea mai ieftina garsoniera, in suprafata de 56 metri patrati cu tot cu suprafete comune si terase, costa 51.816 euro.

Locuinte la 900 de euro pe metru patrat

In varianta de plata 25% avans si 75% la receptie, aceeasi garsoniera va costa 70.727 de euro. Preturile nu contin TVA. Varianta standard de plata consta in achitarea unui avans de 30%, plata a 60% din suma totala in stadiul „la rosu” si a ultimei transe de 10% la receptie. In aceasta situatie, costul unui loc de parcare la parter este 11.000 de euro, iar al unui spatiu de garare subteran – 10.000 de euro.

Exista si posibilitatea achizitionarii de spatii de parcare duble, la pretul de 17.000 de euro cele de la parter si 15.000 de euro cele subterane. In afara de modalitatile de plata deja mentionate, mai exista inca trei posibilitati de a achita locuinta.

Ansamblul are peste 1.000 de locuri de parcare, 2.000 de metri patrati de spatii verzi si o serie de facilitati integrate: gradinita, spatii de joaca pentru copii, piscine acoperite, SPA , jacuzzi, sala de aerobic, sala de fitness, masaj, spatiu de divertisment, curatatorie ecologica, banca, cafenea/cofetarie, restaurant.

Un alt ansamblu din Militari cu preturi sub 1.000 de euro pe metru patrat este Ten Blocks, la care, in prezent, se face receptia la primul bloc din cele 10 cate va contine in total.

Dezvoltatorul Comnord nu a ramas indiferent in fata crizei si a introdus un pret promotional de 900 de euro pe metru patrat, plus TVA. Suprafetele celor 430 de garsoniere si apartamente cu doua si trei camere variaza intre 42 si 193 de metri patrati construiti.

Locurile de parcare se comercializeaza la pretul de 7.500 de euro, cele supraterane, si 15.000 de euro, cele subterane. Sunt disponibile spre cumparare si boxe, la 2.500 si 3.000 de euro bucata, in functie de pozitionare. La aceste costuri se adauga TVA. Termenul de finalizare al intregului proiect este august 2009.

La ansamblul Ten Blocks exista trei variante de plata: 25% avans, 75% la final; 95% avans, 5% la receptie si 25% avans, 35% rata intermediara si 40% la final, in cazul finantarii bancare. Locuintele se vor preda la cheie, conform reprezentantilor dezvoltatorului.

Quadra 2, amanat pana in vara

Reprezentantii Conarg Real Estate au declarat recent ca au stopat lucrul la ansamblul Quadra 2. „Toti actorii pietei imobiliare romanesti sunt in expectativa. Cererea exista, insa cumparatorii nu sunt solvabili. Asteapta deblocarea creditelor si urmaresc atent evolutia preturilor.

In momentul in care lucrurile se vor aseza, piata imobiliara romaneasca ajunsa la maturitate va evolua dupa coordonate mult mai stabile si mai corecte decat pana acum.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.