Pretul mediu al unui apartament cu trei camere din capitala Moldovei este de 70.000 de euro. Daca ai 70.000 de euro si vrei un apartament cu trei camere intr-o zona semicentrala, dorinta ta se poate materializa. Insa, doar daca locuiesti la Chisinau.

Si asta pentru ca, din toate tarile vecine, Chisinaul este singura capitala unde o astfel de locuinta este mai ieftina de 100.000 de euro. Potrivit agentiei imobiliare locale Imobile.md, un apartament cu trei camere costa intre 50.000 de euro si 95.000 de euro, in functie de facilitati, dar mai ales de zona.

Suprafetele apartamentelor din capitala Moldovei sunt cuprinse intre 65 de metri patrati si 120 de metri patrati. Cele din urma sunt, insa, destul de rar intalnite.

Nu acelasi lucru se intampla si la Sofia. Cel de-al doilea oras ieftin din regiune, metropola bulgareasca are apartamente cu suprafete medii de 100-110 metri patrati. Pretul unei astfel de locuinte este de 117.000 de euro, potrivit agentiilor BulgarianProperties si Imotibg.com.

Bucurestiul, al treilea in topul regional

Preturile mari ale locuintelor bucurestene sunt inca ceva mai mici comparativ cu cele practicate in majoritatea capitalelor tarilor vecine. Cele mai scumpe locuinte sunt la Varsovia. Aici, un apartament cu trei camere din zonele semicentrale ale orasului costa in medie 200.000 de euro.

O astfel de locuinta, cu o suprafata de 151 de metri patrati, situata la ultimul nivel al unui bloc cu trei etaje, costa 400.000 de euro, conform agentiei Vivium. Capitala Poloniei, ale carei apartamente din blocurile vechi sunt similare celor bucurestene, are insa si locuinte cu mult mai ieftine.

Atat suprafata, cat si pretul sunt specifice unei garsoniere confort unu din zona ultracentrala a Bucurestiului. Acestea au suprafete de numai 45 de metri patrati si costa aproximativ 85.000 de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.