Preturile terenurilor din noua grila notariala, in functie de care se va calcula taxa notariala pe tranzactie, vor fi la nivelul inregistrat in 2005.

Tranzactiile imobiliare se vor taxa de catre notari la noi valori, calculate in functie de evolutia pietei. Noua grila pe care vor lucra notarii va fi finalizata, conform unor surse din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR), pana la sfarsitul acestui an si va intra in vigoare in prima parte a anului viitor. Preturile sunt mult mai mici decat cele din grila dupa care se opereaza in prezent, astfel ca vor scadea si sumele platite de clienti. In ultimul timp, agentii imobiliari au spus ca numarul tranzactiilor a scazut si din cauza ca preturile locuintelor sunt mai mici decat cele din grila, iar oamenii nu vor sa plateasca taxe mai mari.

Noua grila notariala va tine cont de situatia de pe piata imobiliara, unde preturile locuintelor au scazut semnificativ in ultimele luni.

Surse din cadrul UNNPR spun ca preturile locuintelor vor fi, in cazul multora dintre zonele din Capitala, la nivelul celor publicate in grila dupa care s-a operat in anul 2004. In ceea ce priveste terenurile, preturile din noua grila vor fi la nivelul celor din 2005. Conform informatiilor facute publice in momentul in care s-a lansat grila de preturi din 2004, un apartament cu doua camere, situat pe Bulevardul Unirii intr-un bloc construit intre 1977 si 1990, costa peste 44.000 de euro. Daca blocul a fost finalizat dupa 1990, pretul ajungea la 50.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.