Compania Black Sea Global Porperties (BSGP), controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu prin interemediul Rompetrol Holding SA, a depus o oferta de 37,8 milioane de euro pentru preluarea fondului de investitii Fabian Romania, la care mai detine deja peste un sfert din actiuni, aceasta fiind singura tranzactie imobiliara inceputa si finalizata in acest an.
BSGP a achizitionat la inceputul lunii noiembrie 25,2% din actiunile Fabian Romania, prin intermediul companiei Finite Assets Limited. Ambele companii sunt detinute integral de catre Rompetrol Holding si sunt inregistrate in Insulele Virgine Britanice.

Tranzactia pentru preluarea fondului a fost inceputa in acest an, in conditiile in care toate trazactiile imobiliare finalizate in 2008 au fost, de fapt, tranzactii incepute inca din 2007. Aparent, ea nu poate fi considerata o cu trazactie „distressed assets” (n.r.: active detinute de vanzatori aflati in situatii defavorabile), deoarece fondul de investii nu a aratat ca se confrunta cu probleme financiare pe piata locala.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.