Voestalpine a decis inghetarea proiectului de evaluare privind constructia unei noi otelarii la Marea Neagra, decizia cu privire la posibila locatie fiind amanata pe termen nedefinit, pe fondul recesiunii anticipate pentru anul 2009 si a incertitudinilor privind evolutia ciclica din anii urmatori.

Potrivit companiei, cele patru locatii potentiale din Bulgaria, Romania, Turcia si Ucraina, identificate in cadrul proiectului de evaluare, vor fi reexaminate la reluarea proiectului.

"Activitatile demarate in cadrul procesului de securizare a terenului din Constanta (Romania), avut in vedere ca potentiala locatie, vor fi abandonate. Aceste activitati au fost demarate intrucat cadrul legal din
Romania nu permitea o alta modalitate de securizare a terenului. Dat fiind faptul ca decizia a fost amanata pe termen nedefinit, procesul de securizare a terenului va fi intrerupt, iar voestalpine nu va mai exercita optiunile de achizitie corespunzatoare", se arata intr-un comunicat al companiei.

Voestalpine gestioneaza in Linz, Austria, una dintre cele mai eficiente otelarii din punct de vedere energetic, care beneficiaza de cele mai inalte standarde de protectie a mediului inconjurator din Europa.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.