Criza de lichiditati din mediul bancar clasic, dar si recentele facilitati acordate de Executiv transforma bancile pentru locuinte in solutii perfecte de criza.
In actualul context financiar marcat de o stagnare aproape completa a procesului clasic de creditare, cele doua banci care functioneaza pe sistemul economisire-creditare reprezinta o varianta importanta la imprumuturile imobiliare clasice. Deciziile luate de Guvern in sprijinul acestui tip de finantare vin sa scoata si mai mult in evidenta avantajele pe care sistemul bauspar economisire-creditare il ofera pe timp de criza. Guvernul a decis recent sa majoreze valoarea minima a primei oferite tinerilor cotizanti la bancile pentru locuinte de la 150 la 250 de euro. De asemenea, ponderea primei anuale in suma economisita a crescut de la 15 la 25%.

In acest fel, o familie de tineri care economiseste anual 1.000 de euro, adica 3.800 de lei la un curs de 3,8 lei/euro, va beneficia de o prima in valoare totala de 950 de lei fata de doar 456 de lei cat era inainte. La o suma economisita de 5.000 de euro, valoarea primei anuale ar fi de aproximativ 4.750 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.