Se asteapta corectii serioase de pret pentru pietele din Spania, Marea Britanie, Irlanda si SUA, dar si pentru estul Europei.
Anul 2009 nu va aduce sfarsitul crizei imobiliare in Europa sau in Statele Unite ale Americii. Previziunile specialistilor nu sunt prea bune nici pentru estul Europei. Conform unei analize realizate de prestigioasa publicatie ,,Forbes’’, in unele tari preturile vor cobori la nivelul inregistrat in 2003, cand a inceput practic boomul imobiliar. Astfel, in Anglia, preturile au scazut cu 13%, si acesta nu va fi sfarsitul trendului descrescator. Conform analistilor de la compania Knight Frank, in 2009 preturile locuintelor vor fi cu 30% mai mici decat varful atins pe aceasta piata si vor ajunge la nivelul inregistrat in septembrie 2003. La fel se asteapta sa se intample si in SUA si Irlanda.

In aceste doua tari, preturile locuintelor au scazut cu mai mult de 10% in ultimele 12 luni si au ajuns deja la sumele la care se tranzactionau imobilele in 2005. Cu probleme mari se confrunta si Spania, mai ales in zonele in care s-a construit intens. Un bun exemplu in acest sens este Malaga, unde conform autoritatilor spaniole sunt 54.000 de locuinte noi goale. Un motiv il reprezinta reticenta investitorilor straini.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.