"Anul viitor, este de asteptat ca tranzactiile de inchiriere sa isi mentina ritmul, dar chiriile nu vor mai creste atat de mult. Noi am decis sa ne extindem pe segmentul inchirierilor in urma cu cateva luni, pentru a putea valorifica si oportunitatile de pe acest segment. Din septembrie si pana acum, sunt cazuri in care chiriile au crescut cu pana la 20%, dar ne asteptam ca in 2009 acestea sa se stabilizeze", sustine presedintele companiei Neoland, Costin Lazar.

Potrivit reprezentantilor Neoland, in prezent, chiriile in zonele de cartier au ajuns la peste 400 euro pentru garsoniere, peste 500 euro pentru apartamente de doua camere si la peste 600 euro pentru apartamente de trei camere, iar in zonele de centru si in amplasamentele mai selecte, chiriile au ajuns la circa 800 euro pentru doua camere, respectiv la 1.000 euro pentru trei camere.

"Anul viitor, stocul de locuinte pentru inchiriere va creste cu apartamentele nou construite care, fie nu au fost vandute, fie au fost cumparate de mici investitori cu scopul de a fi apoi re-vandute sau inchiriate. Acest stoc va acoperi partial diferenta dintre cerere si oferta, astfel ca si cresterea chiriei se va tempera. In plus, pentru ca oferta de pe piata va creste si calitativ, chiriile pentru spatiile de pe segmentul vechi, nerenovate, nemobilate sau amplasate in zone neconectate la reteaua de transport in comun vor inregistra importante scaderi", este de parere Costin Lazar.