„Criza va dura sigur pana in a doua jumatate a anului 2009 . Apreciem ca unele dintre efectele crizei pe piata apartamentelor va fi scaderea preturilor la apartamentele vechi, o scadere usoara la apartamentele noi si cresterea chiriilor”, a declarat, pentru Wall-Street, Eren Colakoglu, Director Tehnic al Pelican Com.

In luna septembrie, Pelican Com a anuntat ca negociaza achizitia unui teren de doua hectare in zona Pipera, intentionand sa investeasca 40 milioane de euro intr-un ansamblu cu 450 de apartamente, insa terenul nu a mai fost cumparat.

„Planul de a dezvolta acest numar de apartamente ramane valabil, in contextul economic actual. Vom definitiva strategia acestui proiect in a doua jumatate a anului 2009, cand situatia economica si implicatiile crizei pe piata locala vor fi mai clare”, ne-a mai spus Eren Colakoglu.

Pelican Com are in derulare complexul rezidential Atlantis Residence, construit in cartierul Pantelimon pe un teren cu o suprafata de 6.515 mp, cuprinzand patru blocuri de 11 etaje. Colakoglu a afirmat ca termenul de livrare nu va fi intarziat, primele apartamente urmand sa fie livrate la sfarsitul lunii februarie 2009, iar celelalte la sfarsitul lui aprilie 2009.