Care sunt diferentele de pret

„In afara acestui avantaj, restul par a fi inclinate catre apartamentele noi. Daca ne gandim de la design-ul exterior si pana la siguranta constructiei, sau facilitatile disponibile, toate contribuie la imbunatatirea calitatii vietii pentru locatarii proiectelor rezidentiale” ne-a explicat Calin Bucur, consultant in cadrul Departamentului Rezidential al Colliers International.

Conform analizei lunare realizate de Colliers, noiembrie a adus a doua luna de scaderi semnificative in segmentul apartamentelor vechi, in timp ce apartamentele noi si-au mentinut valoarea medie constanta. Astfel, BREI (Bucharest Real Estate Index) a scazut fata de luna precedenta cu aproape 6% (n.r.: dublu fata de scaderea inregistrata in octombrie), ajungand la valoarea de 1.600 euro/mp de la 1.689 cat inregistra in octombrie. BREI-Nou a ramas la aceeasi valoare, scaderea indicelui global venind din deprecierea indicelui BREI-Vechi cu 10%.

Valoarea apartamentului poate scadea mai repede in cazul locuintelor vechi

Citeste si:

Laurentiu Badea, Managing Partner al companiei Epsilon Imobiliare, crede ca diferentele de pret/mp intre nou si vechi sunt destul de mici, insa se asteapta ca acestea sa creasca.

„Este adevarat ca pretul final este mai mare in cazul unei locuinte noi, unde se calculeaza la suprafata construita a apartamentului, dar riscul ca valoarea apartamentului sa scada intr-un timp scurt sau mediu este mult mai mica”, explica Badea, adaugand ca avantajul unei locuinte vechi este pretul final mai mic datorat suprafetei mai mici.

Care sunt diferentele de pret

In cazul locuintelor vechi pretul poate sa reprezinte un avantaj, sustine Marinescu, mentionand insa ca dezavantajele sunt mai multe: starea deplorabila in care se afla majoritatea blocurilor, riscul care-l reprezinta toate instalatiile, atat cele electrice cat si cele sanitare, liftul, camerele mici, baile si bucatariile nefolositoare dar si faptul ca majoritatea apartamentelor au un singur grup sanitar.