Criza imobiliara si intarzierile la livrarea apartamentelor noi au facut ca doar locuintele in blocuri finalizate sa mai aiba cat de cat cautare.

Dezvoltatorii care mizau pe vanzarea locuintelor inca din faza de proiect pentru a finanta proiectele imobiliare trebuie sa-si schimbe planurile. Agentii imobiliari spun ca putinii clienti care mai sunt interesati de achizitionarea unei locuinte noi se orienteaza catre blocuri deja finalizate. „Fata de anii trecuti, clientii se reorienteaza catre proiectele in faza avansata de finalizare sau chiar finalizate. Cumparau la inceput in faza de proiect, pentru ca nu prea aveau alte solutii”, ne-a spus Leonard Ceausu, reprezentantul companiei Adama, director de vanzari pe zona Titan. Motivul: oferta mai mare . „Motivul principal pentru care clientii se orienteaza catre aceste proiecte il reprezinta oferta mai mare.

Multe proiecte au fost finalizate in acest an sau se afla foarte aproape de finalizare”, a amintit Leonard Ceausu.

Neincrederea este un alt factor care ii determina pe romani sa mizeze pe apartamentele finalizate. Faptul ca in unele ansambluri rezidentiale s-au semnalat intarzieri la livrarea apartamentelor, dar si ca unele companii care anuntasera investitii imobiliare au decis sa le amane pana va trece criza financiara. „Nu avem cerere pentru apartamente in aceasta perioada. Oamenii nu mai vor apartamente in stadiu de proiect, pentru ca nu stiu cand se vor muta in ele, in situatia in care este acum piata imobiliara”, spune Dan Titel, managerul companiei imobiliare Domus.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.