Preturile locuintelor vechi din sectorul 3 au scazut cu 13% in ultima luna, fiind cea mai mare depreciere din capitala, si cu 31% in ultimele sase luni, la polul opus fiind sectorul 1, cu o scadere de doar 3% in noiembrie, arata cea mai recenta analiza a companiei Colliers asupra pietei imobiliare.

Potrivit Colliers, noiembrie este a doua luna de scaderi semnificative in segmentul apartamentelor vechi, in timp ce apartamentele noi reusesc sa isi mentin valoarea medie constanta.

Astfel, analiza companiei de consultanta asupra pietei imobiliare arata ca, BREI a scazut fata de luna precedenta cu aproape 6%, ajungand la valoarea de 1.600 euro/mp de la 1.689 cat inregistra in octombrie. Consultantii imobiliari sustin ca BREI-Nou (indicele apartamentelor noi) a ramas la aceeasi valoare, iar scaderea indicelui global vine din deprecierea indicelui BREI-Vechi (indicele apartamentelor vechi) cu 10%.

Datele statistice ale Colliers arata ca in luna noiembrie BREI-Vechi a scazut cu 138 de unitati fata de octombrie, cand inregistra 1.576 euro/mp, ajungand la 1.438 euro/mp. "Fata de acum sase luni, toate cele sase sectoare au inregistrat scaderi, cuprinse intre 18% si 33%. Sectorul 6 s-a depreciat cu cea mai mare valoare procentuala (33%), iar sectorul 3 a suferit cea mai mare depreciere nominala, cu 446 euro/mp", sustin cei de la Colliers.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.