Viitorul centru se afla in stadiul de proiectare si se va incerca accesarea de fonduri prin Programul Operational Regional, a declarat astazi (n.r. 8 dec), Directorul Asociatiei Intreprinzatorilor Mici si Mijlocii din judetul Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos, citat de Newsin.

Centrul expozitional si de dezvoltarea afacerilor ar urma sa fie construit langa actualul sediu al Incubatorului de Afaceri din Sfantu-Gheorghe, iar valoarea investitiei este estimata la 4 milioane de lei, noua cladire putand fi utilizata ca sala de expozitie permanenta pentru diferite firme, pentru conferinte si birouri.

“Sunt destul de multe cereri la Incubator si atunci acest Centru care ar fi construit chiar in apropierea lui, in mijlocul orasului, ar reprezenta o solutie”, a declarat Vajda. Totodata, noua cladire ar putea gazdui si sediile diferitor asociatii, grupuri profesionale sau cooperative infiintate la nivelul judetului in diverse domenii.

Citeste si:

Ca durata de realizare a acestui proiect, conducerea ASIMCOV estimeaza ca intr-un an s-ar putea face pasi importanta in aceasta directie.

In anul 2007, in Sfantu-Gheorghe a fost initiat programul "Infiintarea de Centre de Incubatoare in judetul Covasna”, prin care s-a deschis un Incubator de Afaceri ce gazduieste sediile a peste 20 de firme. Sediul Incubatorului a fost amenajat pe o suprafata de 1.000 de mp, intr-o fosta centrala termica a Spitalului Judetean, ce a fost reabilitata.

Programul de infiintare a incubatoarelor de afaceri a fost lansat de Programul de Dezvoltare al Natiunilor Unite (PNUD), Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) si Guvernul Japoniei. Judetul Covasna fusese ales sa faca parte din proiectul pilot, alaturi de Brasov si Alba.