Executivul a decis sa majoreze prima anuala acordata de stat tinerilor de la 15 la 25% din suma economisita anual in sistemul de economisire-creditare.

Guvernul Romaniei a decis ieri sa acorde un sprijin important tinerilor care doresc sa achizitioneze o locuinta. Masurile vizeaza in primul rand clientii acelor banci specializate care activeaza pe piata autohtona, dar si persoanele care doresc sa achizitioneze o locuinta construita de Agentia Nationala de Locuinte (ANL). Termenul in care chiriasii caselor construite prin Agentia Nationala de Locuinte pot cumpara imobilul a fost redus de la 5 la 3 ani, iar prima anuala acordata de stat tinerilor pentru cumpararea unei locuinte a fost majorata de la 15 la 25% din suma economista in sistemul bancar de creditare, a anuntat ieri Executivul.

Limita primei anuale a fost extinsa de la 120 la 250 de euro, prin ordonanta de urgenta adoptata in sedinta de joi a Guvernului.

Subventia de stat pentru constructia unei locuinte proprietate personala a fost majorata de la 20 la 30% din cheltuieli, acoperita pana la o suma de 15.000 de euro, fata de maximum 10.000 de euro in prezent.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.