Credit Zone, divizia locala de brokeraj bancar a grupului polonez Geting Holding, a intocmit un top al creditelor cu ipoteca pentru perioada de criza cu scopul de a clarifica situatia creditelor din bancile din Romania si de a indrepta solicitantii catre o solutie optima de imprumut.

“Intentionam sa atragem atentia asupra unor afirmatii care, in ultima vreme, au alimentat o criza falsa a creditelor. Blocajul pomenit in presa din ultima vreme este de fapt, o scadere drastica a creditarii inregistrata din cauza situatiei internationale si a noilor cerinte BNR. Blocajul aparut in mod real este cel inregistrat in domeniul imobiliarelor, care a afectat partial si procesul de acordare a creditelor ipotecare, acestea fiind axate pe achiztia de imobile noi”, a declarat, pentru Wall-Street, Marina Sterpan, director de comunicare Credit Zone.

Totusi, din cele 18 banci partenere Credit Zone, 12 au definitivat produsele conform noilor reglementari si in cadrul acestor banci procesul de creditare functioneaza fara probleme.


  • Costurile unui imprumut au crescut cu pana la 5%

"Este adevarat ca sunt mai mari costurile totale, dar piata creditelor nu este blocata. Imprumuturi se acorda in continuare, insa in conditii conforme cu situatia financiara actuala”, au precizat reprezentantii Credit Zone.


Nr. crt.
Banca Dobanda Comision
1 Marfin 7.65% acordare 1.5%
2 ATE 8.63% acordare 1.5%,analiza 30 EUR
3 Leumi 9.23% acordare 2%, comision lunar administrare 0.1%
4 BCR 9.60% acordare 1.3%, analiza 600 RON, comision lunar administrare 0.33%
5 Alpha 9.62% acordare 1.5%, comision lunar administrare 0.5%

Pentru a vizualiza topul creditelor de consum click aici.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.