Danya Cebus, divizia de constructii a grupului Africa Israel Investements LTD, are contracte de aproximativ 230-250 milioane de euro in piata locala, patru fiind proiecte rezidentiale cu un total de 1.200 de locuinte, la care se adauga centrul comercial Cotroceni Park, dezvoltat de catre AFI Europe. In prezent, compania se afla in negocieri si pentru alte proiecte rezidentiale, unul fiind Evocasa Selecta, dezvoltat de catre Adama.

„Atitudinea dezvoltatorilor s-a schimbat si asta se observa in negocierile pe care le purtam. Au inteles ca sunt probleme in piata si se tem ca preturile pot scadea. Multi dintre ei trebuie sa ieftineasca locuintele, pentru ca au foarte multe in constructie sau deja finalizate pe care trebuie sa le vanda”, a declarat Arie Bercovich.

Bercovich nu se teme sa accepte in continuare proiecte rezidentiale, insa spune ca acum nu mai sunt foarte multe oferte. Compania mai participa si la licitatii pentru proiectele de infrastructura, precum autostrada Cernavoda-Medgidia.

Nu trebuie sa pui toate ouale in acelasi cos – este un lucru stiut in orice afacere. Romania mai are multe de recuperat la capitolul infrastructura, iar acest sector este unul pe care se vor pune mize mari in urmatorii ani”, a afirmat seful Danya Cebus.