Traian Basescu a facut o casa la jumatate din pretul pe care il cer firmele. Cotidianul a verificat facturile si preturile din piata ale materialelor si ale manoperei.

Marjele de profit ale constructorilor si dezvoltatorilor sunt mari nu numai la blocuri, ci si la locuintele unifamiliale. Nota de plata a presedintelui Basescu pentru casa construita pentru o batrana care si-a pierdut locuinta la inundatii este inca o dovada a faptului ca preturile mari de pe piata imobiliara nu sunt numai rezultatul cererii mari, ci si al profiturilor mari urmarite de agentii comercianti din piata. Diferenta dintre pretul platit de Traian Basescu si cel pe care l-ar fi platit daca ar fi mers pe varianta “casa de firma” este enorma.

„Casa pe care am construit-o la Saucesti (este - n.red.) un proiect tip, standard, de 62 de metri patrati. E vorba de doua camere, bucatarie, baie, hol, acoperis, geamuri termopan, usa etansa, casa tencuita, instalatie electrica, baie, boiler, tot ce este intr-o casa de 62 de mp”, a spus Basescu.

Materialele de constructie pentru casa cu doua camere l-au costat pe presedintele Traian Basescu 26.000 de lei, adica aproximativ 6.850 de euro - materialele au fost cumparate cu factura de la magazine de materiale de constructii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.