Seful statului a aratat, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o la Palatul Cotroceni, ca o solutie foarte buna pentru a da de lucru constructorii care nu mai sunt implicati in constructii sunt proiectele de reabilitare termica a locuintelor.

"Planul de dezvoltare este baza prin care Romania a obtinut sume importante de la Uniunea Europeana. Nici un guvern care vine nu poate iesi din liniile acestui plan. Daca acest program national de dezvoltare este de dreapta sau de stanga, imi este greu sa spun. Am convingerea, insa, ca masurile de dreapta vor stimula aplicarea acestui program si ca vor crea resursa financiara", a punctat Basescu. El a adaugat ca Planul National de Dezvoltare este "un program perfect adaptat prioritatilor Romaniei fixate la intrarea in Uniunea Europeana".

"Dincolo de incurajarea IMM-urilor, de constructia de noi locuinte trebuie sa avem in vedere si programul de termoizolare a blocurilor. Poate fi unul dintre cele mai eficiente programe fiindca ar antrena forta de munca, dar ar diminua si consumul energetic in conditiile efectelor crizei economice care ne afecteaza si pe noi" a precizat Traian Basescu.

Citeste si:

In ce priveste programele de autostrazi, presedintele a tinut sa arate ca exista deja un proiect in evaluare la Comisia Europeana.

"Este vorba de primul tronson al autostrazii (primii 60 de km - n.r.) de pe coridorul IV paneuropean Nadlac-Timisoara. Precum si proiectul pentru cateva centuri de municipii, parte a viitoarei autostrazi de pe coridorul IV. Si aici sumele se apropie de jumatate de miliard, care va putea fi pus la dispozitie in 2009 de UE'', a explicat presedintele.