"In ciuda vestilor pesimiste din piata imobiliara, Cosmopolis continua fara probleme constructia proiectului. Imprumutul de 57 de milioane de euro primit de la partenerul GarantiBank, precum si avansul incasat pentru cele aproximativ 1.200 de apartamente vandute pana in prezent ofera siguranta financiara necesara pentru a merge mai departe cu dezvoltarea proiectului rezidential conform planului", a declarat directorul general al Opus Land Development SA, Murat Kavurga.

Mai mult decat atat, conducerea companiei sustine ca pentru vanzarile din perioada imediat urmatoare, Cosmopolis garanteaza rambursarea diferentei de pret la apartamentele achitate, in cazul deprecierii costului pe metru patrat. Aceasta rambursare va fi garantata din momentul achizitiei si pana la livrarea apartamentelor, dar numai in cazul modificarii preturilor de lista Cosmopolis, arata NewsIn.

"Lucrarile de constructie si amenajare sunt in avans, cele 565 de unitati locative aferente primei faze de constructie incep sa fie livrate proprietarilor luna viitoare, respectiv decembrie 2008, cu opt luni mai devreme decat era initial prevazut. Livrarile de locuinte vor continua treptat pana in luna februarie 2009", spun cei de la Opus Land Development.