Valoarea chiriilor pentru apartamentele cu finisaje de calitate si situate in zonele scumpe ale Capitalei a scazut cu pana la 30%.

Analistii imobiliari spun ca in perioada urmatoare se va inregistra o stabilizare a nivelului chiriilor pentru apartamentele de lux. Cuantumul chiriei nu va mai depinde numai de zona. Problemele economice care se inregistreaza la nivel international au provocat un proces de departajare a locuintelor destinate inchirierii.

„Acum se pune foarte mult accent pe calitatea si pe zona in care sunt situate imobile, dar mai ales pe imprejurimi, privelistea oferita, spatiile verzi si facilitatile. Preturile au inceput sa difere in functie de acesti factori fundamentali si, in acelasi timp, sa se tempereze, demonstrand inceputul de maturizare a pietei“, spune Bogdan Barbulescu, real estate broker in cadrul Departamentului Residential Rental&Relocation al companiei Regatta.

Chiar si in zone foarte bine cotate, cum ar fi Dorobanti-Primaverii sau Baneasa-Iancu Nicolae, se constata scaderi ale pretentiilor proprietarilor care au apartamente de inchiriat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.