Vanzarile de apartamente noi nu au crescut in acest an pentru ca marii investitori nu mai cumpara unitati locative in noile proiecte rezidentiale din Bucuresti.

Cererea de locuinte noi nu a crescut in acest an deoarece cumparatorii sunt mai prudenti. Conform unui studiu realizat de compania imobiliara Colliers, vanzarile de locuinte in stadiul de proiect nu vor mai avea o pondere asa de mare in piata. Vanzarile off-plan vor avea o pondere de doar 10-30% din totalul vanzarilor, in vreme ce restul de 70-90% vor fi locuinte finalizate.

Pe de alta parte, conform celor care au realizat raportul, noile conditii ale pietei vor determina schimbari si in ceea ce priveste strategia dezvoltatorilor. Investitorii care au planuri pe termen lung vor fi cei care vor domina piata din Romania.

Evolutia vanzarilor elimina speculatiile. „Desi dezvoltatorii asteptau o cerere dubla comparativ cu primul semestru al anului 2007, cererea nu a crescut si s-au vandut 3.000 de apartamente noi“, se arata in raportul Colliers.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.