Proprietarii locuintelor din Bacau, Botosani, Iasi, Maramures, Neamt si Suceava, afectate de inundatiile din luna iulie, vor primi din Fondul de rezerva al Guvernului o suma suplimentara de aproape 1,54 milioane de lei pentru a-si repara sau reconstrui locuintele, a decis Executivul.

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri alocarea acestei sume suplimentare ca urmare a actualizarii inventarului locuintelor afectate de calamitati naturale, relateaza NewsIn.

De acesti bani vor beneficia proprietarii a 949 de case din judetul Bacau, 318 din judetul Botosani, 494 din judetul Iasi, 737 din judetul Maramures, 1.031 din judetul Neamt si 2.529 din judetul Suceava.

Banii se acorda esalonat proprietarilor pentru achizitia de materiale - altele decat materialele principale asigurate in mod centralizat - pentru plata serviciilor si pentru transportul materialelor de constructii.

Programul de reparare si reconstruire a locuintelor afectate de inundatiile din iulie, pentru care s-au alocat anterior peste zece milioane de lei, prevede si posibilitatea realizarii de catre proprietari a acestor lucrari, in regie proprie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.