Guvernul a aprobat marti si miercuri doua ordonante cu impact direct asupra consumatorilor de pe piata imobiliara. Prima lege reduce cota TVA la 5% pentru locuintele sociale si cele cu suprafata construita de maximum 120 mp, in valoare de pana la 100.000 de euro, chiar si pentru persoanele care vor sa cumpere o casa mai mare. A doua lege aproba proiectul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, care prevede ca agentii imobiliari trebuie sa prezinte consumatorului, inainte de incheierea contractului, informatii privind imobilul care va fi tranzactionat.
Principalele aspecte asupra carora clientii agentiilor trebuie informati sunt: preturile practicate in piata, situatia juridica a imobilului, nivelul estimativ al costurilor care urmeaza sa fie suportate de consumator, nivelul comisioanelor practicate de agentia imobiliara, dar si sursele de zgomot, de umezeala sau poluare. Jucatorii activi pe piata sunt insa sceptici ca noile reglementari ar putea opri caderea pietei constructiilor.


Despre autor:

Business Standard

Sursa: Business Standard


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.