Raiffeisen Bank a anuntat, ieri, ca va renunta la finantarea proiectelor imobiliare in Romania anul acesta si in 2009, daca nu va observa imbunatatirea conditiilor pietei, in prezent stopand si proiectele pe care le avea in pregatire in vara.

Banca a anulat finantarile proiectelor imobiliare pe care le planuia la finalul acestei veri, in valoare de 600 milioane de euro. Portofoliul de credite pe acest segment al bancii a ramas la nivelul de la sfarsitul verii, de 400 milioane de euro.

„Atat timp cat nu mai exista cerere la fel de mare, nici Raiffeisen Bank nu mai finanteaza. Am ales sa ramanem la proiectele pe care le-am aprobat deja”, a declarat prim-vicepresedintele bancii, Marinel Burduja, citat de NewsIn. Acesta a adaugat ca banca va relua finantarea daca va fi o cerere mai mare.

Analistii economici sustin ca, in ultima perioada, bancile-mama si-au redus liniile de finantare pe termen mediu si lung, iar pe termen scurt, situatia institutiilor financiare nu este deloc imbucuratoare, din cauza lipsei de lichiditate.