Scara

Scara se refera la dimensiunile elementelor arhitecturale si ale mobilierului dintr-un spatiu dat. In legatura cu scara, obtinerea echilibrului este deosebit de importanta, deoarece in caz contrar vei realiza o incapere ce pare haotica si ciudata.

Camerele de dimensiuni mari trebuie mobilate cu piese de mobilier mari. Paturi cu tablii inalte, dulapuri si biblioteci inalte sunt doar cateva elemente pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand amenajezi incaperi generoase. Daca spatiul de care dispui este de dimensiuni mai mici, iti recomandam sa creezi iluzia de inaltime prin piese de mobilier mai joase.

Scara se refera si la realizarea unui spatiu care este pe masura ta. In situatia in care esti o persoana inalta, vei avea nevoie de obiecte ce nu te vor face sa te simti ca si cum ai trai intr-o casa pentru papusi. Daca esti o persoana scunda, nu iti vei dori in nici un caz o incapere ce pare sa te domine. Iar daca esti o persoana inalta ce traieste cu cineva mic, va trebui sa echilibrezi piesele mari de mobilier cu cele mici, scopul fiind realizarea unui spatiu atat pe masura amandurora cat si unul ce prezinta o armonie interna.

Citeste si:

Contrastul

Controlul asupra contrastului este un proces de echilibrare destul de dificil atunci cand vine vorba de amenajarea interiorului. Acesta este un lucru foarte important, insa, daca nu se face intr-un mod adecvat vei putea distruge intreg ambientul.

Contrastul inseamna servetele rosii pe o fata de masa alba. Este un ceas de perete verde pe un fundal negru. Contrastul face decorul extrem de interesant, oferind o putere emotionanta ambientului dintr-un spatiu interior.

Mai multe detalii despre echilibrul in amenajarile interioare gasiti aici.