Amenajarea unei locuinte presupune gasirea unui echilibru confortabil intre diferitele elemente ce se gasesc in spatiul respectiv. Acest echilibru se poate obtine prin plasarea obiectelor cu caracteristici diferite in locuri in care se completeaza reciproc. Ideea principala este punerea in relatie a lucrurilor de care dispui, cu scopul de a dezvolta un intreg impresionant.

Scara

Scara se refera la dimensiunile elementelor arhitecturale si ale mobilierului dintr-un spatiu dat. In legatura cu scara, obtinerea echilibrului este deosebit de importanta, deoarece in caz contrar vei realiza o incapere ce pare haotica si ciudata.

Camerele de dimensiuni mari trebuie mobilate cu piese de mobilier mari. Paturi cu tablii inalte, dulapuri si biblioteci inalte sunt doar cateva elemente pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand amenajezi incaperi generoase. Daca spatiul de care dispui este de dimensiuni mai mici, iti recomandam sa creezi iluzia de inaltime prin piese de mobilier mai joase.

Scara se refera si la realizarea unui spatiu care este pe masura ta. In situatia in care esti o persoana inalta, vei avea nevoie de obiecte ce nu te vor face sa te simti ca si cum ai trai intr-o casa pentru papusi. Daca esti o persoana scunda, nu iti vei dori in nici un caz o incapere ce pare sa te domine. Iar daca esti o persoana inalta ce traieste cu cineva mic, va trebui sa echilibrezi piesele mari de mobilier cu cele mici, scopul fiind realizarea unui spatiu atat pe masura amandurora cat si unul ce prezinta o armonie interna.

Contrastul

Controlul asupra contrastului este un proces de echilibrare destul de dificil atunci cand vine vorba de amenajarea interiorului. Acesta este un lucru foarte important, insa, daca nu se face intr-un mod adecvat vei putea distruge intreg ambientul.

Contrastul inseamna servetele rosii pe o fata de masa alba. Este un ceas de perete verde pe un fundal negru. Contrastul face decorul extrem de interesant, oferind o putere emotionanta ambientului dintr-un spatiu interior.

Mai multe detalii despre echilibrul in amenajarile interioare gasiti aici.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.