Pretul locuintelor proaspat construite a coborat, in unele cazuri, si cu 20% in ciuda declaratiilor optimiste ale dezvoltatorilor.
Din cauza lipsei banilor, atat din partea dezvoltatorilor, cat si din partea cumparatorilor, preturile la apartamentele noi au inceput sa scada. Trendul descendent al preturilor se inregistreaza pe tot segmentul imobiliar, respectiv la terenuri, apartamente vechi si la spatiile de office. „Pentru ca o buna perioada de timp cumparatorii au stat in expectativa, proprietarii presati sa vanda si dezvoltatorii in criza de lichiditati s-au gandit la cea mai la indemana metoda pentru a debloca tranzactiile: reducerea preturilor.

Pe toate segmentele scaderile au fost in medie de 15-25%“, informeaza un comunicat al companiei de consultanta imobiliara EuroMetropola. Segmentul vilelor si al apartamentelor noi parea mai putin valnerabil decat cel al locuintelor vechi ale caror preturi au cunoscut primul declin inca de la finele anului trecut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.