Un apartament „verde“ poate aduce o economie la facturile de intretinere de pana la 50%.
Doar patru proiecte imobiliare ecologice sunt in curs de dezvoltare sau vor fi construite, in curand, in Bucuresti, pentru o investitie totala de aproximativ 350 de milioane de euro. „Miscarea Verde abia incepe sa isi puna amprenta si asupra Romaniei. Firmele straine au inceput si vor continua sa insiste ca toate cladirile pe care le inchiriaza sau le achizitioneaza sa fie acreditate ca fiind «verzi», intrucat au o politica verde la nivel global“, ne-a spus Stephen Scrivens, principal, Landscape Technology. Constructiile ecologice „verzi“ inseamna, in principal, imobile construite din materiale de constructii care se folosesc si la cele traditionale, dar mai bine protejate, astfel incat costurile de intretinere sa fie mult mai mici.

Un imobil verde poate insemna chiar si o cladire mai bine proiectata. „O cladire bine proiectata este mai eficienta din punct de vedere energetic, ocupa o suprafata optima nevoilor locatarilor, maximizeaza utilizarea luminii naturale prin utilizarea de ferestre bine proiectate sau luminatoare, este orientata astfel incat sa fie cat mai bine expusa la soare iarna, dar si umbrita pe timpul verii, beneficiaza de sisteme de incalzire/racire inteligente, precum si de instalatii eficiente“, a precizat Stephen Scrivens. Proiectele ecologice demarate sau anuntate pana acum se vor construi in Capitala si vor contine atat locuinte, precum si spatii de birouri si spatii comerciale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.